Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που δεν θέλουν να αποχωριστούν το κινητό τους, ακόμα και αν αυτό είναι πολύ παλιό. Κυρίως οι ηλικιωμένοι χρήστες, οι οποίοι με δυσκολία έμαθαν πώς να χειρίζονται ένα συγκεκριμένο κινητό, φοβούνται να προχωρήσουν σε ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο και επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητά που μετρούν πολλά χρόνια στην πλάτη τους και διαθέτουν τεχνολογία που δεν είναι πια σύγχρονη, όπως τα κουμπιά, η μικρή οθόνη ή το πορτάκι. Τα κινητά Nokia κερδίζουν σταθερά τις προτιμήσεις στην επισκευή παλαιών κινητών, αφού τα μοντέλα τους των περασμένων δεκαετιών διακρίνονταν για τη λειτουργικότητα, την ευκολία και την αντοχή τους. Τα καλά νέα είναι ότι το service κινητών μεγάλης παλαιότητας με ποικίλα προβλήματα μπορεί να είναι επιτυχημένο και να σώσει το αγαπημένο σας κινητό χωρίς μεγάλο κόστος. Οι βλάβες που μπορούν να διορθωθούν κατά την επισκευή του είναι οι ακόλουθες:

 

Κουμπί αφετηρίας

Μια πολύ συνηθισμένη βλάβη στα μεταχειρισμένα κινητά πολλών ετών είναι να μη λειτουργεί το κουμπί αφετηρίας λόγω κακής λειτουργίας της καλωδιοταινίας, πάνω στην οποία συνδέεται το κουμπί. Η κακή λειτουργία πιθανότατα έχει προκληθεί από πτώση, υγρασία ή σκόνη και αντιμετωπίζεται με την αντικατάσταση της καλωδιοταινίας.

smartphone κουμπι αφετηριας

Κάμερα

Η πίσω ή η μπροστινή κάμερα συχνά παρουσιάζουν βλάβες, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να βγαίνουν θολές ή το κλείστρο να μην κλείνει ή ανοίγει. Ο εξειδικευμένος τεχνικός παλαιών κινητών θα αποφασίσει αν η κάμερα μπορεί να επισκευαστεί ή αν πρέπει να αλλαχτεί πλήρως με καινούριο ανταλλακτικό.

καμερα κινητου τηλεφωνου

Θύρα ακουστικών ή φορτιστή

Όπως είναι φυσικό, οι θύρες όλων των ηλεκτρονικών συσκευών είναι ευπαθείς, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με την υγρασία και τη σκόνη. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου είναι πολύ πιθανό οι θύρες των ακουστικών ή του φορτιστή να έχουν χαλάσει και να μην αναγνωρίζουν το καλώδιο. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον προηγουμένως έχει αποκλειστεί η περίπτωση να έχει χαλάσει το καλώδιο, θα πρέπει να αντικατασταθεί η συγκεκριμένη θύρα.

θυρα ακουστικων

Μικρόφωνο – ακουστικό-ηχείο

Η ποιότητα του ήχου είναι το παν σε ένα κινητό τηλέφωνο και βελτιώνεται στα νέα μοντέλα. Συνεπώς, στα παλιά μεταχειρισμένα κινητά το μικρόφωνο, το ακουστικό και το ηχείο ούτως ή άλλως δε λειτουργεί με την ίδια ακρίβεια και ένταση, όπως σε ένα νεότερο μοντέλο, κάτι για το οποίο δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αν υπάρχουν ανιχνεύσιμες βλάβες σε αυτά τα μέρη του κινητού, αν παρατηρούνται τριγμοί, παράσιτα ή ακόμα και αν δεν ακούτε τίποτα, η επισκευή είναι εφικτή.

μικροφωνο

Πλακέτα

Η πλακέτα είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του κινητού τηλεφώνου και αν έχει υποστεί βλάβη, τότε μπορεί η συσκευή ακόμα και να μην ανοίγει καθόλου ή να έχουν επηρεαστεί βασικές λειτουργίες της. Αν η πλακέτα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, επειδή για παράδειγμα έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν έμεινε αχρησιμοποίητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Όμως, υπάρχει πιθανότητα η πλακέτα να μπορεί να επισκευαστεί ή να ανιχνεύεται η βλάβη σε ένα συγκεκριμένο σημείο της, οπότε να είναι εφικτή η αντικατάσταση του ανταλλακτικού.

μητρικη πλακετα κινητου τηλεφωνου