Η ενοικίαση φουσκωτών σκαφών και ιστιοπλοϊκών γνωρίζει μεγάλες δόξες χάρη στα πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το σκάφος στον ταξιδιώτη. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα για island hopping, την οποία εκτιμούν ιδιαιτέρως οι ξένοι τουρίστες που επιθυμούν διακαώς να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Η εμπειρία του να ταξιδεύει κανείς από το ένα νησί στο άλλο είναι μοναδική και ενδείκνυται απόλυτα στην Ελλάδα, όπου τα νησιά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Έτσι, μπορεί κανείς να πηγαίνει από το ένα νησί στο άλλο ακόμα και μέσα σε μία μέρα και μάλιστα σε θάλασσες ήρεμες, αφού δεν βγαίνει στα ανοιχτά. Αυτό το όνειρο δεν μπορεί να το ζήσει κανείς χωρίς σκάφος, αφού τα πλοία της γραμμής δεν έχουν τόσο συχνά δρομολόγια, για να βολέψουν τον ταξιδιώτη, ενώ η ταλαιπωρία μετακίνησης με αυτά είναι φυσικά μεγάλη.

Rent a rib και φύγαμε

rent a ribRent a rib, λοιπόν, και απολαύστε αξέχαστες διακοπές στις Κυκλάδες. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, ζήστε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και το κέφι της Μυκόνου, το ρομαντισμό της Σαντορίνης, την απίστευτη ομορφιά των παραλιών της Μήλου, την ηρεμία της Αμοργού και της Κύθνου, την ιερότητα της Τήνου και την οικογενειακή ατμόσφαιρα της Νάξου. Φάτε το μεσημέρι φρέσκο ψάρι στα Κουφονήσια και περάστε το βράδυ σας στα μπαράκια της Πάρου. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας της Σερίφου και περάστε το απόγευμά σας κάνοντας βόλτα στην παραδοσιακή πόλη της Σύρου και σχεδιάζοντας τον επόμενο σταθμό των διακοπών σας.

Κάτι διαφορετικό για σας

Αν προτιμάτε τα Δωδεκάνησα, rent a boat in Greece και ανακαλύψτε τη μεσαιωνική πόλη των ιπποτών στη Ρόδο, περπατήστε πάνω στο ενεργό ηφαίστειο της Νισύρου, εντυπωσιαστείτε με την αριστοκρατικότητα της Χάλκης, την ηρεμία της Τήλου, τον εξωτισμό της Κω και τον παραδοσιακό οικισμό της Σύμης. Κολυμπήστε λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας και θαυμάστε το σθένος των κατοίκων του Καστελόριζου, του τελευταίου προπύργιου του ελληνισμού δίπλα στην Τουρκία.

ενοικίαση φουσκωτών σκαφώνΚι αν προτιμάτε το Ιόνιο, rent a boat και εξερευνήστε τα Επτάνησα, το πράσινο σύμπλεγμα νησιών που θυμίζει Ιταλία. Βγάλτε φωτογραφίες στο Μύρτο και το Ναυάγιο, τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο αντίστοιχα, περπατήστε στα σοκάκια της πόλης στους Παξούς, γεμίστε το μυαλό σας με τις πανέμορφες εικόνες της παλιάς πόλης της Κέρκυρας που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπέροχες πόλεις της Ευρώπης και κάντε ηλιοθεραπεία με τις ώρες στο Κάθισμα και τους Εγκρεμνούς, τις φανταστικές παραλίες της Λευκάδας που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Κι αν παρά όλα τα παραπάνω, ακόμα δεν έχετε πειστεί για την ενοικίαση φουσκωτών σκαφών, ίσως πρέπει να σκεφτείτε όλα τα μέρη της Ελλάδας που μπορείτε να ανακαλύψετε με το σκάφος σας. Γραφικά χωριά στις ακτές της Πελοποννήσου, απρόσιτες παραλίες λίγο έξω από την Αθήνα, καταπράσινους όρμους-στολίδια στις Σποράδες και απόμερες παραλίες μακριά από το βουητό του πλήθους στη Χαλκιδική. Με το σκάφος έχετε απόλυτη ευελιξία, μπορείτε να δαμάσετε τις θάλασσες και να βιώσετε την ελευθερία παρέα με τους φίλους σας.