Ο dj είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα πάρτυ. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί να γίνει κέφι, αφού κατά πάσα πιθανότητα όλοι θα κάθονται στον καναπέ ακούγοντας μουσική μέτριας έντασης από το κομπιούτερ. Αλλά ακόμα και με ενοικίαση ηχητικού εξοπλισμού, ακόμα και αν έχετε νοικιάσει ηχεία και ό,τι άλλο χρειάζεστε, για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε πίστα, αν δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος με γνώση των μουσικών επιλογών και του τρόπου μιξαρίσματός τους, τότε θα καταλήξετε να παίζετε ωραία και γνωστά τραγούδια μεν, χωρίς να δημιουργείτε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για πάρτυ και χορό δε. Οπότε ο dj για πάρτυ είναι μονόδρομος, αν θέλετε να περάσουν όλοι καλά και να θυμούνται το πάρτυ σας με νοσταλγία. Άλλωστε, οι τιμές είναι πλέον τόσο ελκυστικές που δύσκολα θα αποτελέσουν εμπόδιο, αν αναλογιστεί κανείς το συνολικό κόστος ενός πάρτυ. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε κατά την επιλογή ενός dj για πάρτυ, ώστε όλα να κυλήσουν όπως τα θέλετε;

dj gia party

Δείτε τον επί τω έργω

Συνήθως, το dj για ένα πάρτυ μας τον συστήνει κάποιος γνωστός που τον έχει δοκιμάσει ή μπορεί να τον βρούμε και από το internet. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά στη δεύτερη, καλό είναι να συνεννοηθούμε με τον dj έγκαιρα, ώστε να μεσολαβήσουν κάποιες μέρες και να μπορέσουμε να τον δούμε και σε κάποιο άλλο πάρτυ. Δεν είναι κακό να του ζητήσουμε να παρευρεθούμε στο χώρο εργασίας του, ώστε να δούμε αν μας αρέσει ο τρόπος, με τον οποίο δουλεύει, και οι μουσικές του επιλογές.

 

Ταιριαστές μουσικές επιλογές

Οι περισσότεροι dj για πάρτυ παίζουν ό,τι τους ζητήσουμε, όμως είναι βασικό να ταιριάζουν οι μουσικές σας επιλογές με αυτές του dj. Οι έμπειροι dj είναι συνήθως εξειδικευμένοι σε ένα είδος μουσικής, γιατί πολύ απλά αυτό τους αρέσει περισσότερο. Αν αυτό το είδος είναι και το δικό μας αγαπημένο, τότε θα υπάρξει εξαιρετική σύμπνοια και θα μπορέσουν να γίνουν ξεχωριστές επιλογές που θα πάνε τη μουσική κάλυψη του πάρτυ ένα βήμα πέρα από τα τετριμμένα.

 

Εφεδρικός ηχητικός εξοπλισμός

Ρωτήστε τον dj του πάρτυ αν διαθέτει εφεδρικό ηχητικό εξοπλισμό. Στα ηλεκτρονικά μηχανήματα είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάποιο πρόβλημα και αν ο dj δεν έχει μαζί του εφεδρεία, τότε μπορεί να καταστραφεί όλο το πάρτυ.

 

Εφέ για πάρτυ

Πολλοί dj για πάρτυ διαθέτουν μηχανήματα για special εφέ, όπως μηχανές καπνού και φωτορυθμικά. Αυτά τα εφέ δεν είναι φυσικά απαραίτητα, όμως σίγουρα μπορούν να απογειώσουν το κέφι και τη διάθεση στο πάρτυ με έναν πρωτότυπο τρόπο. Γιατί να μην τα δοκιμάσετε;

 

Ώρες συνεργασίας

Συζητήστε με τον dj πόσες ώρες θα καθίσει στο πάρτυ και από πόση ώρα πριν θα βρίσκεται εκεί. Ιδανικά θα πρέπει να βρείτε κάποιον dj για πάρτυ, ο οποίος φτάνει έγκαιρα στο χώρο, για να εγκαταστήσει όλο τον εξοπλισμό με την ησυχία του, αλλά και κάθεται καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτυ χωρίς να χρεώνει τη δουλειά του ανά ώρα αλλά με μια συνολική αμοιβή.