Η νέα χρονιά μόλις μπήκε και όλοι σκεφτόμαστε πώς θα μετατρέψουμε τον αέρα ανανέωσης σε κάτι απτό που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας δώσει την ενέργεια που θέλουμε, για να προχωρήσουμε και να είμαστε δημιουργικοί. Η ανακαίνιση του σπιτιού μας είναι λογικό να μας περνάει πρώτη από το μυαλό, όμως πόσοι από εμάς έχουν αυτή τη δυνατότητα; Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μια μίνι ανακαίνιση σπιτιού χωρίς πολλά έξοδα με αυτές τις ιδέες που θα μας λύσουν τα χέρια!

 

Βάψιμο στους τοίχους

Η αλλαγή στους τοίχους αποτελεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο σπίτι μας, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί μας φαίνεται απλή. Μπορούμε, μάλιστα, να βάψουμε τον ένα τοίχο σε πιο σκούρο εκκεντρικό χρώμα, ώστε να αναδείξουμε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε δωματίου.

βαψιμο τοιχων

Αλλαγή υφασμάτων

Τα υφάσματα (κουρτίνες, καλύμματα, μαξιλάρια) είναι τα πρώτα που φθείρονται σε ένα σπίτι και μπορούν να δώσουν την αίσθηση της εγκατάλειψης, αν δεν είναι περιποιημένα. Το καλό είναι ότι η αλλαγή τους δεν κοστίζει πολύ, αλλά έχει θεαματικά αποτελέσματα. Αλλάξτε το κάλυμμα στον καναπέ και τις κουρτίνες του σαλονιού, τοποθετήστε στις πολυθρόνες σας ύφασμα ανθεκτικό στο νερό και τους λεκέδες και τολμήστε να βάλετε χρωματιστά, εκκεντρικά μαξιλάρια στο δάπεδο, στον καναπέ και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε.

 

Ανανέωση πινάκων και κάδρων

Τα κάδρα και οι πίνακες που έχουμε στους τοίχους μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αλλάξτε τους θέση, βάλτε τις φωτογραφίες σας σε διαφορετικές κορνίζες, πειραματιστείτε με διαφορετικά κάδρα από αυτά που είχατε και αμέσως θα δείτε τους ψυχρούς τοίχους με άλλο μάτι.

 

Οργάνωση και αποθηκευτικοί χώροι

Ο μεγαλύτερος εχθρός ενός όμορφου σπιτιού είναι η ακαταστασία. Είναι εντυπωσιακό το πόσο αλλαγμένο θα σας φανεί το σπίτι σας αν το τακτοποιήσετε και κάνετε αναδιάταξη στους αποθηκευτικούς χώρους. Αγοράστε κουτιά, καλάθια και συρτάρια, φροντίστε τις ντουλάπες σας και απολαύστε δωμάτια που θα λάμπουν από καθαριότητα και τάξη αναδεικνύοντας έτσι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

κουτια αποθηκευσης

Διακόσμηση σε κάθε σημείο του σπιτιού

Το μεγαλύτερο λάθος της διακόσμησης είναι ότι δίνουμε όλη μας την προσοχή σε ένα σημείο του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα σαλόνια, και αφήνουμε παραμελημένα όλα τα υπόλοιπα, όπως το διάδρομο. Αυτό έχει ως επίπτωση να μοιάζει το μεν παραφορτωμένο και το δε αφρόντιστο. Βάλτε το μεράκι σας και σε δωμάτια ή γωνιές του σπιτιού που έχετε ξεχάσει και θα ανανεωθείτε!

 

Οι πόρτες

Τόσο οι εσωτερικές πόρτες όσο και οι εξωτερικές δείχνουν σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του σπιτιού και μπορούν να το κάνουν να δείχνει πιο καινούριο και περιποιημένο με μικρές αλλαγές, όπως στα πόμολα. Ιδιαίτερα η κεντρική πόρτα πρέπει να είναι βαμμένη και αξιοπρεπής, ενώ θα φανεί υπέροχη με ένα μικρό πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Μια ιδιαίτερη ιδέα είναι να τοποθετήσετε και μια μικρή γλαστρούλα ή ένα τραπεζάκι με κεριά έξω από την πόρτα σας μεταφέροντας την αισιόδοξη αύρα και εκτός του σπιτιού. Δεν χρειάζεται πάντα μια ολική ανακαίνιση σπιτιού, για να γεμίσετε το χώρο σας με θετική διάθεση!

νεες πορτες