Είτε είστε dj για πάρτυ είτε απλά κάποιος που ετοιμάζει πάρτυ στο σπίτι του, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μουσική μπορεί να κάνει θαύματα αλλά να γίνει και εφιάλτης στα πάρτυ. Και αυτό διότι η μουσική (εντάξει, παρέα και με λίγο αλκοόλ) έχει τη δυναμική να σηκώσει τους πάντες στην πίστα να χορέψουν, όμως αν δεν είναι καλή ή δεν ανταποκρίνεται στα γούστα των καλεσμένων, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τη μεγαλύτερη απογοήτευση, να προκαλέσει βαρεμάρα και τελικά να οδηγήσει πολλούς καλεσμένους προς την έξοδο από πολύ νωρίς. Συνεπώς, είναι πάρα πολύ σημαντικό να φτιάξετε μια πολύ καλή playlist. Και όταν λέμε «πολύ καλή», εννοούμε να έχει τα παρακάτω στοιχεία.

Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των καλεσμένων του πάρτυ

                Αυτή είναι μια παγίδα, στην οποία πέφτουν συχνά οι dj για πάρτυ. Νομίζουν ότι έχοντας μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη playlist μπορούν να την επαναλαμβάνουν συνεχώς σε όλα τα πάρτυ. Το θέμα, όμως, είναι ότι η δουλειά των dj για πάρτυ είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Κάθε κοινό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, που πρέπει να λάβετε υπόψη. Κάποια, όπως η ηλικία ή το μορφωτικό επίπεδο μπορείτε να τα ξέρετε εκ των προτέρων και κάποια άλλα, όπως τα γούστα της πλειοψηφίας σε κάποια κομμάτια και είδη μουσικής, θα τα ανακαλύψετε κατά πάσα πιθανότητα στην πορεία. Το θέμα είναι να μπορείτε να προσαρμόζεστε και να δημιουργείτε καινούριες προτάσεις ανά πάσα στιγμή.

dj gia party καλεσμενοι

Παίξτε γνωστά αλλά και λιγότερα γνωστά τραγούδια

                Μην περιοριστείτε απλά σε μια απαρίθμηση των πιο γνωστών hits σαν να παίζει το ραδιόφωνο. Το θέμα είναι να δώσετε το στίγμα σας και να εκπλήξετε τους καλεσμένους με τραγούδια που δεν περιμένουν. Από την άλλη, αν αρχίσετε να βάζετε λιγότερο γνωστά τραγούδια το ένα μετά το άλλο, το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Ένα tip από τους εμπειρότερους dj για πάρτυ είναι να περικλείετε ένα όχι τόσο γνωστό τραγούδι ανάμεσα σε άλλα γνωστά. Δοκιμασμένη συνταγή!

Ακούστε την playlist του πάρτυ αρκετές φορές

                Καμία playlist δεν μπορεί να βγει τέλεια με τη μία και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι dj για πάρτυ. Φτιάξτε την όπως νομίζετε ότι είναι καλύτερο, όμως μετά ακούστε την κάποιες φορές, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες προσθήκες και αλλαγές στη σειρά των τραγουδιών, στις μίξεις κλπ.

Δημιουργήστε plan B

                Όση εμπειρία και αν έχετε, όσο τέλεια και αν σας φαίνεται η λίστα σας, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επιτυχία του πάρτυ να δημιουργήσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Έτσι, αν δείτε ότι το κέφι δεν φουντώνει με τις επιλογές σας, δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε τελευταία στιγμή να βρείτε με τι να διανθίσετε τις μουσικές σας επιλογές.

Αναδείξτε το δικό σας αγαπημένο στυλ

                Αν δείτε ότι το κοινό προσφέρεται για κάτι τέτοιο, μπορείτε να παίξετε και κάποιες από τις δικές σας αγαπημένες μουσικές. Κάθε επαγγελματίας είναι πάντα καλύτερος σε αυτό που αγαπάει, οπότε έτσι μπορείτε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά και να τους καταπλήξετε όλους με το γούστο σας.