Όταν μετακομίζουμε στο καινούριο μας σπίτι, ειδικά αν είναι το πρώτο δικό μας σπίτι, είμαστε ενθουσιασμένοι να το διακοσμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο που φυσικά θα αποτυπώνει  το γούστο και την προσωπικότητά μας. Είτε ονειρευόμαστε ένα λιτό, μοντέρνο σαλόνι είτε επιθυμούμε έναν πιο εκλεπτυσμένο χώρο με πολλά διακοσμητικά, πίνακες και χρώματα, είτε θέλουμε να αγοράσουμε πολλά έπιπλα είτε μας αρέσει κάτι πιο minimal, τα λάθη που γίνονται σε αυτό το στάδιο μπορεί να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα, για το οποίο δεν θα καταλαβαίνουμε τι πήγε λάθος και δεν βγήκε όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Ποια είναι, όμως, ακριβώς αυτά τα λάθη;

diakosmisi-spitiouΤο πρώτο λάθος που μπορεί να κάνουμε είναι να σπαταλήσουμε πολλά χρήματα για διάφορα πράγματα, που τελικά θα αποδειχθούν χωρίς καμία χρηστικότητα, αφού θα είναι περιττά ή αταίριαστα, με αποτέλεσμα στην πορεία να μην έχουμε τα ποσά που χρειαζόμαστε για άλλες σημαντικότερες αγορές. Καλό είναι να φτιάχνουμε εξαρχής ένα οικονομικό πλάνο, να υπολογίζουμε τον προϋπολογισμό μας και να αποφασίζουμε εκ των προτέρων πού θα ξοδέψουμε τι, για να μην ξεφύγουμε, αλλά και για να είναι αρκετά τα χρήματα, όταν θα θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι που πραγματικά αξίζει.

Επιπλέον, δεν πρέπει νε ξεχνάμε πως τη διαδικασία αυτή καλό είναι να μην την περάσουμε μόνοι. Η γνώμη κάποιου φίλου με γούστο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, όταν δεν έχουμε ιδέα για το τι να βάλουμε πού και γιατί. Περισσότερα μυαλά είναι πάντα καλύτερα από ένα και διαφορετικές οπτικές γωνίες μπορούν να δώσουν μια ξεχωριστή πνοή στο νέο μας σπίτι!

Προσοχή πρέπει να δώσουμε και στη διακόσμηση. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τον τύπο σαλονιού που θα επιπλώσουμε και ύστερα να αγοράσουμε τα μικρά πραγματάκια που δίνουν την ξεχωριστή νότα στο χώρο. Επίσης, ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να διαλέγουν διακοσμητικά σε ένα μέγεθος, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα μονότονο αποτέλεσμα χωρίς διαφοροποιήσεις, που τελικά θα κάνει το σαλόνι μας να φαίνεται βαρετό. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να παίρνετε τα διακοσμητικά σας σε δόσεις, να τα τοποθετείτε εκεί που τα φαντάζεστε και να βλέπετε σιγά σιγά πώς διαμορφώνεται η εικόνα.

Λάθος είναι ακόμα να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγαπημένους μας βάζοντας τα δώρα τους σε περίοπτη θέση, ακόμα και αν δεν ταιριάζουν στο στυλ της διακόσμησης. Το σεμεδάκι της γιαγιάς δεν έχει θέση σε ένα μοντέρνο σαλόνι και το ριχτάρι για τον καναπέ που μας δώρισε ο καλύτερός μας φίλος, αν δεν ταιριάζει στο χρώμα του, μόνο κακό θα κάνει αισθητικά.

Το βασικό είναι να βάζουμε το μεράκι μας και να αποκαλύπτουμε την προσωπικότητά μας. Αν μάλιστα βρούμε κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο που μας αντιπροσωπεύει και είναι εντυπωσιακό, οφείλουμε να εστιάσουμε σε αυτό την διακόσμησή μας και να τραβήξουμε τα βλέμματα των καλεσμένων μας. Ένα λάθος που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, ωστόσο παρατηρείται συχνά, είναι να οργανώνονται άρτια και καλαίσθητα σπίτια, τα οποία όμως δεν διαθέτουν κάποια ξεχωριστή γωνιά και τελικά δεν  μπορούν να προσφέρουν τη θαλπωρή που ψάχνουν όλοι.