Το καλοκαίρι πέρασε σιγά σιγά και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα ανεβάσετε τα χαλιά και τις μοκέτες σας από την αποθήκη σας ή θα τα πάρετε πίσω από το ταπητοκαθαριστήριο που είχε αναλάβει τον καθαρισμό και τη φύλαξη τους. Λίγο πριν από τη στιγμή αυτή που περιμένουν μικροί και μεγάλοι σε ένα σπίτι (ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους) είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διαβάσετε τις νέες τάσεις και τις τελευταίες λέξεις της μόδας στο χώρο του χαλιού, αναζητώντας ευκαιρίες και ιδέες για να χαρίσετε στο χώρο σας ένα δώρο που θα αλλάξει όχι μόνο την εμφάνισή του αλλά και τη διάθεσή σας.

  • Το layering: ή αλλιώς στρώσεις στρώσεις παντού στρώσεις. Το ένα πάνω στο άλλο ως στοιχείο στυλ και χαρακτήρα. Τα χαλιά και οι μοκέτες όπως είναι φυσικό καταπονούνται από το καθημερινό πάτημα και φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι ορατό ειδικά σε όσα χαλιά αποτελούν οικογενειακά κειμήλια -έχουν εμφανή τα σημάδια του χρόνου (παρά την εξαιρετική φροντίδα και προσοχή με τα οποία συχνά τα περιποιούνται οι νοικοκυρές). Επειδή όμως πολλές φορές ένα χαλί έχει και συναισθηματική αξία και μια πιο διαχρονική ομορφιά, ένας «αποχωρισμός» είναι δύσκολος. Η τελευταία τάση της μόδας έρχεται να δώσει μια μικρή λύση στο ζήτημα της φθοράς των χαλιών. Η αλληλοεπικάλυψη τους. Κρύψτε και σκεπάστε τα φθαρμένα σημεία τους με άλλα χαλιά ή μοκέτες σε πιο μοντέρνα σχέδια και χρώματα ή χρησιμοποιήστε μικρούς διαδρόμους στα άκρα τους που είναι σαφώς τα πιο ταλαιπωρημένα.χαλια
  • Μπλε, ένα χρώμα «ιστορία». Το μπλε είναι αναμφίβολα ένα πολυτελές και κλασικό χρώμα που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στους τοίχους και τις ταπετσαρίες των επίπλων. Το αναμενόμενο ήταν να εισβάλλει και στο χώρο των χαλιών. Είναι αριστοκρατικό, glamorous και έχει χαλαρωτική επίδραση στο πνεύμα και την ψυχολογία. Συνδυάστε το με τις ίδιες πιο απαλές αποχρώσεις στο χώρο ή τολμήστε την αντίθεση με μοβ ή μπορντό. Μη διστάσετε να προτιμήσετε πιο μοντέρνες αποχρώσεις του όπως το έντονο γαλάζιο της φωτογραφίας.
  • Πυθαγόρειο θεώρημα ή «μη μου τους κύκλους τάραττε» και θα αγαπήσετε τη γεωμετρία. Τα μοντέρνα χαλιά με μοτίβα γεωμετρικά σχέδια (κύκλους, παράλληλες γραμμές κλπ) είναι η τελευταία λέξη της μόδας τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίζονται από μίνιμαλ κομψότητα και μια διαφορετική ενέργεια που αλλάζει μεμιάς τη διάθεση. Αποτελούν πρωτότυπη πινελιά στυλ σε πιο λειτουργικούς χώρους του σπιτιού όπως το καθιστικό και η κουζίνα. Μπορείτε να παίξετε με τα σχέδια και τους πολλούς χρωματισμούς τους και να απολαύστε ένα πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο αισθητικό αποτέλεσμα, που παράλληλα δεν υστερεί σε σοβαρότητα και χαρακτήρα.
  • Yolo, graffiti, λογότυπα και ντο ρε μι: Τα εφηβικά χαλιά αποτελούν μια πιο μοντέρνα εκδοχή και την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της διακόσμησης. Ο αντισυμβατικός και «αναρχικά» ανεξάρτητος χαρακτήρας των εφήβων εκφράζεται τώρα μέσα από τις μοκέτες, που τοποθετούνται κυρίως σε εφηβικά δωμάτια και φοιτητικά σπίτια. Πρωτότυπα και ιδιαίτερα, σε ποικιλία χρωμάτων και στυλ, αποτελούν μια ξεχωριστή πινελιά. Μη διστάσετε να αφήστε τον έφηβο και την έφηβη σας να διαλέξουν μόνοι τους για το δωμάτιό τους αυτό που τους αρέσει και τους εκφράζει. Τα παραδοσιακά κλασικά χαλιά ας περιμένουν μέχρι την ενηλικίωση.