Τα πρώτα γενέθλια του παιδιού μας είναι μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία που θα μας γεμίσει με συναισθήματα χαράς και περηφάνιας. Πολλοί γονείς επιλέγουν να διοργανώσουν ένα όμορφο παιδικό πάρτυ στα πρώτα γενέθλια του παιδιού τους, ώστε να γιορτάσουν μαζί με τους φίλους τους αυτή την ιδιαίτερη περίσταση. Στην ουσία πρόκειται περισσότερο για την ανάγκη του γονιού να γιορτάσει την επέτειο της μέρας που η ζωή του άλλαξε ριζικά παρά του παιδιού, το οποίο δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αυτό το παιδικό πάρτυ πρέπει να συνδυάσει πολλά διαφορετικά στοιχεία, ώστε να είναι επιτυχημένο. Έτσι, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στα παιδικά πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια παρευρίσκονται πολλοί ενήλικες, ενώ οι μικροί καλεσμένοι είναι μωρά με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Παράλληλα, είναι δύσκολο να γνωρίζετε τα γούστα του παιδιού σας, για να δημιουργήσετε ένα θεματικό παιδικό πάρτυ που θα το ενθουσιάσει. Διαβάστε στο άρθρο μερικές χρήσιμες συμβουλές και εύκολες και ασφαλείς ιδέες για παιδικά πάρτυ πρώτων γενεθλίων, πρωτοτυπήστε και εντυπωσιάστε τους πάντες.

 

Ο αριθμός ένα

παιδικά πάρτυ αριθμός ένα 1

Ο αριθμός ένα μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής του παιδικού πάρτυ που θα βρίσκεται σε όλα τα είδη πάρτυ. Στις χαρτοπετσέτες, τις προσκλήσεις, την πινιάτα, τα μπαλόνια, τις κορδελες, τα δωράκια, τα πιάτα και φυσικά την τούρτα. Αυτή η λύση είναι κάτι που θα αρέσει σε όλους και θα υπογραμμίσει εμφατικά το θέμα του πάρτυ.

 

Μπουφές για ενήλικες και παιδιά

μπουφες για παιδικα παρτυ

Το παιδικό πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια συγκεντρώνει τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Έτσι, πρέπει ο μπουφές να εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο ομάδων καλεσμένων. Ντόνατς, cupcakes, κέικ, τοστάκια, κομμένα αγγουράκια και καροτάκια, μπιφτέκια, τυροπιτάκια και hot dog είναι ασφαλείς επιλογές που θα τους ικανοποιήσουν όλους.

 

Δραστηριότητες για μωρά

moraki_se_paidiko_party1

Αφού γιορτάζετε τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας, το πιο πιθανό είναι ότι και οι καλεσμένοι σας, πέραν των φίλων σας, των νονών και των γονιών τους, θα είναι μωράκια. Έτσι, πρέπει να οργανώσετε δραστηριότητες που θα ταιριάζουν σε αυτές τις ηλικίες. Τα μωρά ενός έτους δεν μπορούν να παίξουν με ομαδικό πνεύμα ούτε να μοιραστούν τα πράγματά τους, οπότε μην περιμένετε να παιχτούν ομαδικά παιχνίδια με την βοήθεια ανιματέρ. Καλό είναι να έχετε πολλά και ακίνδυνα παιχνίδια, όπως λούτρινα αρκουδάκια, εύκαιρα στο παιδικό πάρτυ, για να κρατηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών χωρίς να τσακώνονται για το ποιος θα πάρει το κάθε παιχνίδι. Ο ανιματέρ μπορεί να χρησιμεύσει για δραστηριότητες, όπως η κατασκευή μπαλονιών σε διάφορα σχήματα που θα μαγνητίσει τα βλέμματα των μικρών καλεσμένων.

 

Η ώρα του πάρτυ

Ακριβώς επειδή οι μικροί σας καλεσμένοι είναι μωρά, το παιδικό πάρτυ δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα ωράρια του ύπνου τους, διότι διαφορετικά θα έχετε γκρίνιες και μωρά που θα κλαίνε συνεχώς. Έτσι, καλό είναι να έρθετε σε συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών, αν και μια γενικώς παραδεδεγμένη ώρα είναι νωρίς το απόγευμα, όταν τα μωράκια έχουν ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο και ακόμα δεν έχουν νυστάξει για το βράδυ.