Ο τομέας του rent a boat και rent a rib in Greece έχει εξαιρετική άνθιση τα τελευταία χρόνια. Πίσω από αυτήν, κρύβεται η βαθιά ανάγκη για επαφή με το υγρό στοιχείο και η ακατανίκητη έλξη που ασκεί η αλμύρα και ο θαλασσινός αέρας σε κάθε περιπετειώση ψυχή.

Το απέραντο γαλάζιο και η ελληνική θάλασσα έχουν υμνηθεί όσο τίποτα. Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε πει την περίφημη φράση «Θε μου, τί μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε», επιθυμώντας να τονίσει ότι το κυρίαρχο χρώμα που δίνει πνοή και πινελιές στην Ελλάδα είναι το χρώμα της θάλασσας. Ένα μπλε που όλοι επιθυμούν να ανακαλύψουν μέσα από τις ενοικιάσεις φουσκωτών και σκαφών αναψυχής.

Ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών

Παρόλο, όμως, που έχουμε στο μεδούλι μας τη θάλασσα, τον ήλιο και το υγρό στοιχείο, η πλειοψηφία όσων απευθύνονται σε μια εταιρεία για ενοικιάσεις φουσκωτών είναι οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές (και μάλιστα το ποσοστό τους στο σύνολο όσων ενοικιάζουν σκάφη και φουσκωτά ανέρχεται στο 75%). Πραγματικά, αυτό αποτελεί αξιοπερίεργο στοιχείο, αν σκεφτείτε ότι τρέχουμε στις παραλίες και στη θάλασσα με τη πρώτη ευκαιρία και μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία και ανοίξει ο καιρός.

Η ενοικίαση, λοιπόν, ενός φουσκωτού σκάφους, ενός καταμαράν ή ενός ιστιοπλοϊκού (αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες σκαφών, με διαφορές που καθορίζουν και τα πλεονεκτήματα της καθεμιάς, οι οποίες και θα αναφερθούν παρακάτω) είναι ένας μοναδικός τρόπος να ζήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος μια ασυναγώνιστη εμπειρία και περιπέτεια στο απέραντο γαλάζιο. Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να εξερευνήσουμε την περιπέτεια που μπορεί να μας προσφέρει το γαλάζιο στον απόλυτο βαθμό του. Το καλοκαίρι και η απόλαυση των διακοπών παίρνουν σάρκα και οστά πέρα από τα όρια της συνηθισμένης αδρεναλίνης και γίνονται συνώνυμο του θαλασσινού αέρα στα μαλλιά, της αλμυρής αύρας στο δέρμα, του κύματος που αφήνει πίσω του ένα φουσκωτό και των βουτιών στη μέση του πουθενά.

rent a boatΤο υδάτινο στοιχείο κυριαρχεί και παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις απίστευτες εμπειρίες στα ανοιχτά νερά. Είτε αποφασίσετε να φύγετε αυθημερόν είτε να αποδράσετε για πολλές μέρες, είτε θέλετε να ταξιδέψετε στον προορισμό των διακοπών σας είτε να διασκεδάσετε κάνοντας θαλάσσια σπορ και βόλτες στα ανοιχτά, τα σκάφη είναι ένας μοναδικός και ασυναγώνιστος τρόπος για να βιώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το καλοκαίρι πέρα από τα όρια της συνηθισμένης αδρεναλίνης και περιπέτειας.

Το ιστιοπλοϊκό

Στην περίπτωση που επιλέξετε να ενοικιάσετε ιστιοπλοϊκό, πρέπει να απαντήσετε το ερώτημα: ποιος θα το οδηγήσει; Το ιστιοπλοϊκό απαιτεί δίπλωμα και αν στην παρέα δεν υπάρχουν τουλάχιστον δύο τέτοια άτομα με δίπλωμα και εμπειρία, δεν είναι δυνατόν από το νόμο να ενοικιάσετε το σκάφος. Υπάρχει, όμως, πάντα η λύση στο πρόβλημα αυτό και ακούει στο όνομα σκίπερ.

Το μηχανοκίνητο σκάφος

Το μηχανοκίνητο σκάφος θα σας γλιτώσει από σκοινιά, πανιά και κάθε είδους φασαρία και απαιτούμενες γνώσεις και όσα αυτές συνεπάγονται. Παράλληλα, είναι σαφώς πιο γρήγορο καθότι πιο μικρό και κατ’ επέκταση αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Το καταμαράν

Το καταμαράν αποτελεί την ενδιάμεση λύση για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα του ιστιοπλοϊκού και του μηχανοκίνητου. Η ευκολία και η ταχύτητα του μηχανοκίνητου και η συγκίνηση και η άνεση του ιστιοπλοϊκού συνδυάζονται σε αυτό. Κύριο γνώρισμά του είναι η άνεση των χώρων του και οι αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες.