Το καλοκαιράκι έφυγε για τα καλά και τα πρώτα κρύα μετατρέπουν το σπίτι σε έναν παράδεισο αισθήσεων – γλυκών και νοσταλγικών, αλλά και μελαγχολικών. Τα έπιπλά σας σάς προσκαλούν να χουχουλιάσετε μαγικά στην αγκαλιά τους, να απομακρυνθείτε από την κρύα πραγματικότητα και να ζήσετε μοναδικές ρομαντικές στιγμές. Το σπίτι σας, λοιπόν, επιβάλλεται να ακολουθήσει την αλλαγή της εποχής και να ντυθεί στα φθινοπωρινά. Οι επιλογές σας στην διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, του σαλονιού και της τραπεζαρίας (αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού) φέρνουν την πιο γλυκιά εποχή με έναν ξεχωριστό, δυναμικό και μοναδικό τρόπο.

  • Ντύστε τα έπιπλα σας και προετοιμαστείτε για τα πρώτα κρύα βράδια με ζεστές επιλογές. Τοποθετήστε υπερμεγέθεις μαξιλάρες στο σαλόνι, επενδύστε στην αισθητική θαλπωρή που χαρίζουν στους καναπέδες τα σκουρόχρωμα ριχτάρια και επιλέξτε βαρύτερα υφάσματα, τα οποία είχατε αποσύρει το καλοκαίρι όπως το βελούδο και το μπροκάρ.
  • Αν το καλοκαίρι στους χώρους σας επικρατούν τα ζωντανά χρώματα του φωτός και το navy ριγέ σε κόκκινο- λευκό και μπλε- λευκό, το φθινόπωρο οπτικοποιείται σε ζεστά γήινα χρώματα και αποχρώσεις του καφέ, του πορτοκαλί της κολοκύθας και της ώχρας των πεσμένων αποξηραμένων φύλλων. Επιλέξτε, λοιπόν, αξεσουάρ στα χαρακτηριστικά αυτά χρώματα της εποχής. Κάθε δωμάτιο μπορεί να αλλάξει και να εναρμονιστεί με το ρομαντικό πνεύμα της εποχής. Οι καρέκλες σας μπορούν να στολιστούν με μαξιλάρια στα χρώματα αυτά, οι κονσόλες σας να στολιστούν με μικροδιακοσμητικά που θυμίζουν την εποχή … και ο χώρος σας να μυρίζει ρομαντισμό αρκεί να το θελήσετε.
  • Προσθέστε κάποια καινούργια στοιχεία διακόσμησης στους χώρους σας. Δε χρειάζεται να κάνετε μεγάλες αλλαγές και ανακαινίσεις. Άλλωστε, οι εποχές είναι δύσκολες για μεγάλες αλλαγές. Επομένως, προτιμήστε να επικεντρωθείτε σε μικρές πινελιές που θα αλλάξουν τη διάθεσή σας. Ξαφνικά, ο χώρος θα αναδειχθεί και θα φανεί σαν καινούργιος. Ένα γλαστράκι με κασπό στα χρώματα αυτά τοποθετημένο στις κονσόλες σας, μεγάλα βάζα γεμάτα με κουκουνάρια και κλαδιά πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας και … γιατί όχι; Πεσμένα και κιτρινισμένα φύλλα στα τραπεζάκια του σαλονιού. Μικρά στοιχεία, τα οποία όμως έχουν κρυφή μεγάλη δύναμη.
  • Παίξτε με τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων. Πρόκειται για μια κλασική και επιτυχημένη συνταγή. Μαλλί και βελούδο μαζί, φλοκάτες και μαξιλάρες μπροστά από το τζάκι ή γωνιές βγαλμένες σαν από σελίδες περιοδικών με κέντρο μια μπερζέρα ή και τον καναπέ σας. Το στυλ και η ομορφιά θέλουν μόνο τρόπο. Μόνο.
  • Θα μπορούσαν να είναι βασικά στοιχεία και της διακόσμησης σας. Όμως τα κρατάτε απομονωμένα στις βιβλιοθήκες, μόνα τους και «ανενεργά». Ο λόγος για τα παλιά βιβλία, ίσως δερματόδετα και ίσως με κιτρινισμένα φύλλα. Η μελαγχολία της εποχής σε μια εικόνα: ένα παλιό βιβλίο ακουμπισμένο στη ράχη ενός καναπέ ή σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο παράθυρο.

σαλονι

Η φθινοπωρινή ατμόσφαιρα μπορεί να σας μελαγχολεί λίγο, όπως είναι φυσικό μετά το φωτεινό καλοκαίρι. Όμως, αν σκεφτείτε δημιουργικά, το σκηνικό μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα με κάποιες παλιές αλλά και νέες ιδέες. Η ιδιαιτερότητα της γλύκας του φθινοπώρου μπορεί να είναι και απολαυστική. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τις πινελιές και την έμπνευσή σας στη διακόσμηση των χώρων σας.