Κλείνουν συνήθως οι ρομαντικές ταινίες στο Χόλιγουντ. Συνήθως, βέβαια, και οι γάμοι και οι δεξιώσεις γάμου παραλείπονται στις ταινίες και περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το «ever after». Μένουμε, λοιπόν, με την απορία για τις λαμπερές επιλογές που θα έκανε το ζευγάρι και χάνουμε τη μοναδική ευκαιρία να πάρουμε ιδέες και να «κλέψουμε» έμπνευση από αυτές τις δεξιώσεις, οι οποίες σίγουρα θα είχαν μια διαφορετική αισθητική.

Τώρα, τις συμβουλές αυτές, τις απαραίτητες για μια αξέχαστη δεξίωση, τις έχουν οι ειδικοί στη διοργάνωση εκδηλώσεων κάθε είδους. Τις περισσότερες φορές, είναι οι άνθρωποι που συνεργάζονται με ξενοδοχεία, κτήματα και αίθουσες δεξιώσεων οι οποίοι αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν και να σταθούν δίπλα σας κατά τη διοργάνωση της δεξίωσής σας. Με τη μακρόχρονη πείρα τους πολλές φορές, είναι οι πλέον κατάλληλοι να σας δώσουν απαντήσεις και να σας στηρίξουν σε επιλογές και αποφάσεις.

Οι πιο σημαντικές και κύριες αποφάσεις που πρέπει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι να πάρει αναφορικά με τη δεξίωση του γάμου του αφορούν την επιλογή χώρου, τη διακόσμηση και το catering.

  • Αίθουσα δεξιώσεων, ξενοδοχείο ή κτήμα;

Τα τελευταία χρόνια και από τη στιγμή που αποτελεί έθιμο η μεγάλη δεξίωση μετά το γάμο στη χώρα μας, έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλοί χώροι για διοργάνωση εκδηλώσεων. Ελάχιστοι, όμως, είναι αυτοί που ξεχωρίζουν για το γούστο, το στυλ, την αισθητική και το περιβάλλον τους.

Κτήματα με κήπους και περίτεχνες πισίνες, αίθουσες με πρωτότυπους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς τις περισσότερες φορές μπερδεύουν και κουράζουν το μελλόνυμφο ζευγάρι κατά τη διαδικασία της οργάνωσης. Η επιλογή είναι μια δύσκολη υπόθεση και την απάντηση δίνει κυρίως το ύφος του γάμου που θα επιλέξει το ζευγάρι.

Μια αίθουσα δεξιώσεων -σε αντίθεση με ένα κτήμα- προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για εξατομικευμένη διακόσμηση και προσαρμοσμένο ύφος στο χαρακτήρα του εκάστοτε γάμου. Η διακόσμηση μπορεί να φέρει το χώρο «στα μέτρα» σας, ενώ παράλληλα οι αίθουσες εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα αυτές των ξενοδοχείων, έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα της εγγύησης επιτυχίας.

  • Διακόσμηση: Η διακόσμηση παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για τις αναμνήσεις που θα πάρουν μαζί τους οι καλεσμένοι στο τέλος της βραδιάς του γάμου. Μια διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ονειρική και παραμυθένια ατμόσφαιρα ή -σε περίπτωση που είναι βαριά ή υπερβολική- να την καταστρέψει. Η επιλογή σας μπορεί να καθοριστεί αφενός από την εποχή που θα παντρευτείτε ή αφετέρου από το γούστο σας και τις προτιμήσεις σας. Η διακόσμηση είναι συμπερασματικά ένα κομβικό στοιχείο και η σωστή καθοδήγηση μπορεί σίγουρα να αποδειχθεί σωτήρια.
  • Νηστικό αρκούδι δε χορεύει, γι’ αυτό και το catering είναι το κλειδί της διασκέδασης. Τα φαγητά της δεξίωσης του γάμου σας επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Αναμφίβολα, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ποικιλία πιάτων για να καλύπτεται κάθε γαστριμαργική προτίμηση και γούστο, ποιότητα υλικών και λεπτότητα γεύσεων.

Ιδιαίτερη μέριμνα και μελέτη θα πρέπει να γίνει πάνω στο θέμα των κρασιών της βραδιάς και ιδιαίτερα στο cocktail του καλωσορίσματος στη δεξίωση, που θα είναι και το ποτό των ευχών όταν όλοι οι καλεσμένοι σηκώσουν τα ποτήρια στην έναρξη της βραδιάς.

Τέλος, καλό θα ήταν κατά την περίοδο προετοιμασίας της δεξίωσης σας να φροντίσετε να δοκιμάσετε όλο το μενού για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων (όπως μια παραφωνία στις γεύσεις).