καθαρισμος χαλιων

Σκέφτεστε να ντύσετε το δάπεδο του σπιτιού σας και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να το κάνετε; Τα χαλιά και οι μοκέτες έχουν το καθένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και το θέμα είναι τι ακριβώς ζητάτε εσείς για το σπίτι σας. Αν ψάχνετε ασφάλεια από τους τραυματισμούς και σημαντικό επίπεδο ηχομόνωσης ή αν θέλετε να καλύψετε κάποιο φθαρμένο δάπεδο, τότε η μοκέτα είναι μια πολύ καλή λύση. Ωστόσο, ο καθαρισμός χαλιών είναι απλούστερος και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλά νοικοκυριά διαλέγουν τα χαλιά. Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση και η απόφαση είναι δική σας.

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός των χαλιών είναι πολύ απλός και ολοκληρώνεται γρήγορα ανάλογα φυσικά και με το μέγεθος του λεκέ. Το εβδομαδιαίο φρεσκάρισμα μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας με ένα φυσικό διάλυμα από λευκό ξίδι και χλιαρό νερό, ενώ για τη δυσοσμία και τη θαμπάδα του χαλιού μπορείτε να προσθέσετε σκόνη μαγειρικής σόδας και να την αφήσετε να δράσει πάνω στο χαλί για μερικές ώρες. Μία φορά το χρόνο, καλό είναι να μαζεύετε τα χαλιά και να τα δίνετε για πλύσιμο σε εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Ο καθαρισμός θα τελειώσει σε λίγο χρόνο με τη διαβροχή του χαλιού με άφθονο νερό και βιολογικά απορρυπαντικά. Στη συνέχεια το καθαριστήριο, αφού αφήσει το χαλί να στεγνώσει σε ειδικούς χώρους μακριά από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου, μπορεί να σας το φυλάξει, έτσι ώστε αυτό να προστατευθεί από τη σκόνη και τα ακάρεα που πολλαπλασιάζονται τους θερινούς μήνες.

Καθαρισμός μοκετών

Η αίσθηση της μοκέτας πάνω στο δάπεδο και η μόνιμη προστασία της που είναι ιδιαίτερα σημαντική αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά είναι σίγουρα ένα από τα πιο ακαταμάχητα χαρακτηριστικά της, όμως ο καθαρισμός της είναι πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με τα χαλιά. Επειδή η μοκέτα δεν αφαιρείται και καλύπτει όλη την επιφάνεια του πατώματος, λερώνεται πολύ γρηγορότερα από τα χαλιά και τείνει να συγκεντρώνει πολλή σκόνη και μικρόβια. Αυτό σημαίνει ότι ο τακτικός της καθαρισμός είναι απαραίτητος, ειδικά αν τα παιδιά υποφέρουν από αλλεργίες. Καλό είναι τουλάχιστον μία φορά το μήνα να την καθαρίζετε με την ειδική συσκευή με βούρτσες, η οποία συνιστάται για οικιακή χρήση, όμως δύο με τρεις φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να εμπιστεύεστε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο για κατ’ οίκον καθαρισμό. Ο καθαρισμός αυτός είναι ξηρός, γίνεται δηλαδή με δραστικό αφρό που δεσμεύει τη σκόνη και αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες, χωρίς όμως διαβροχή της μοκέτας. Έτσι, καταπολεμάται ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της μοκέτας που επιτείνουν τα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και την αναπαραγωγή μικροβίων, η μη σωστή απομάκρυνση της υγρασίας.

καθαρισμος χαλιων

Συνεπώς, το τι θα διαλέξετε για το σπίτι σας σχετίζεται με το τι προτιμάτε. Αν θέλετε την αισθητική και την ασφάλεια της μοκέτας, η οποία επανέρχεται στη μόδα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τακτικό και πολύπλοκο καθαρισμό. Από την άλλη, τα χαλιά ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια και καθαρίζονται πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.