Πολλοί επιχειρηματίες εξετάζουν, για λόγους κόστους, τη χρησιμοποίηση μεγάλων οικιακών ψυγείων αντί για τα αντίστοιχα επαγγελματικά. Ωστόσο, παρά τις φαινομενικές τους ομοιότητες στη σχεδίαση και την εξωτερική εμφάνιση – πολλά οικιακά μοντέλα έχουν φινίρισμα ή επένδυση μετάλλου και παρεμφερείς διαστάσεις – τα επαγγελματικά ψυγεία είναι πολύ διαφορετικά στη λειτουργία και την εργονομία. Πολλά οικιακά ψυγεία, επίσης, έχουν δυνατότητες που υπερβαίνουν τις ανάγκες του μέσου νοικοκυριού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τα επαγγελματικά. Επενδύστε στο σωστό επαγγελματικό εξοπλισμό και νικήστε τον ανταγωνισμό.

ψυγειο

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, διαφορά των επαγγελματικών ψυγείων είναι η κατανάλωση ή, αλλιώς, η ενεργειακή απόδοση. Ένα επαγγελματικό ψυγείο θα πρέπει να διατηρήσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντος σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα. Αν το επαγγελματικό σας ψυγείο δεν είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το κόστος της λειτουργίας του αυξάνει σημαντικά. Παράλληλα, οι επαγγελματικές συσκευές πρέπει πλέον να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι περιβαλλοντικές διατάξεις κάθε χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό αυτή την έννοια, κανένα οικιακό ψυγείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά.

Κάτι άλλο που παραλείπεται είναι η ευκολία στη συντήρηση και το είδος της συντήρησης που χρειάζεται. Ένα οικιακό ψυγείο σπανίως θα χρειαστεί συντήρηση στη διάρκεια της ζωής του. Αντίθετα ένα επαγγελματικό θα χρειαστεί αλλαγή ψυκτικών υγρών, συντήρηση του συμπιεστή, καθαρισμούς με επαγγελματικά υλικά. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να χρησιμοποιούνται δύο μικρές μονάδες αντί μίας μεγάλης προκειμένου να αποφεύγονται διακοπές της λειτουργίας.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η εργονομία. Τα επαγγελματικά ψυγεία έχουν τον συμπιεστή στην κορυφή γιατί είναι το σημείο που δεν χρειάζεται πρόσβαση από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Αντίθετα, όλος ο χώρος από το πάτωμα μέχρι τον συμπιεστή είναι διαθέσιμος για αποθήκευση προϊόντων. Στις οικιακές μονάδες τα πράγματα είναι ακριβώς ανάποδα. Τα ψυγεία δεν φτάνουν σε τόσο μεγάλο ύψος και ο συμπιεστής είναι τοποθετημένος κοντά  στο πάτωμα.

επαγγελματικο ψυγειο

Ένας λόγος που τα οικιακά ψυγεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματικά είναι η υγιεινή. Τα επαγγελματικά ψυγεία είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά μέρη και στο εσωτερικό τους προκείμενου να καθαρίζεται εύκολα και αποτελεσματικά με τα κατάλληλα απορρυπαντικά. Αντίθετα τα οικιακά έχουν πλαστικά μέρη και σημεία που μπορεί να λιμνάσει νερό και να μαζέψει μικροοργανισμούς, αλλά επειδή οι ποσότητες που διακινούνται σε ένα σπίτι είναι μικρές δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος. Στα επαγγελματικά ψυγεία ο στόχος δεν είναι μόνο η ψύξη αλλά και η συντήρηση των τροφίμων για μεγάλο χρόνο και χωρίς κίνδυνο να αλλοιωθούν.

Ακόμα, όμως, και αν εξαιρέσουμε τους παραπάνω παράγοντες, ο αντικειμενικός σκοπός είναι η ψύξη και τα επαγγελματικά ψυγεία προσφέρουν δυνατότητες ρύθμισης της θερμοκρασίας που απλά δεν υπάρχουν στις οικιακές μονάδες. Οι οικιακές μονάδες ψύχουν σε ένα εύρος μεταξύ 3 και 5 βαθμών Κελσίου ενώ οι επαγγελματικές μονάδες μεταξύ 2 και 7 βαθμών Κελσίου.

επαγγελματικο ψυγειο σπιτιου

Αντίστοιχα, η θερμοκρασία κατάψυξης στα επαγγελματικά ψυγεία είναι πολύ χαμηλότερη ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ισχύς που μεταφράζεται σε ποσότητα τροφίμων που μπορούν να συντηρηθούν σε δεδομένη θερμοκρασία. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι με καλή τοποθέτηση μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα των τροφίμων σε μια οικιακή μονάδα, απλά δεν υπάρχει η απαιτούμενη ισχύς για να γίνει αυτό. Διαλέξτε την επαγγελματική μονάδα ψύξης που ταιριάζει στην επιχείρησης και εξασφαλίστε οικονομία και απόδοση.

Δείτε περισσότερα στην εταιρεία επαγγελματικού εξοπλισμού SERKO ARARAT