Η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι πολύ απαιτητική και κορωνίδα της δυσκολίας και της περιπλοκότητας είναι ο γάμος. Στην δεξίωση γάμου τα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες. Άδειες γάμου, αγορά των στεφάνων, των μπομπονιέρων και των βερών. Η επιλογή της εκκλησίας και της αίθουσας δεξίωσης καθώς και ο στολισμός τους. Ακόμα η επιλογή της εταιρείας catering, τα δώρα για τους κουμπάρους, η πρόβα νυφικού και γαμπριάτικου κοστουμιού. Οι προμήθειες σε ρύζι,  και τόσα άλλα. Γι’ αυτό το λόγο πολλά ζευγάρια επιλέγουν ειδικούς στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Εκείνοι αναλαμβάνουν τα πάντα και αφαιρούν σε μεγάλο βαθμό από το ζευγάρι το άγχος και το τρέξιμο. Οι λεπτομέρειες για την οργάνωση του γάμου είναι τόσες που υπάρχουν κάποια πράγματα, για τα οποία δεν φαντάζεστε ότι θα πρέπει να προνοήσετε πριν τη γαμήλια τελετή και δεξίωση. Σας παραθέτουμε τέσσερα από αυτά.

Η τοποθέτηση των αντικειμένων στα τραπέζια της δεξίωσης

Για να διοργανώσετε την τέλεια δεξίωση γάμου δεν αρκεί να επιλέξετε μία όμορφη αίθουσα δεξιώσεων, μία εταιρεία catering με καλό φαγητό και να στολίσετε όμορφα το χώρο. Λίγες μέρες πριν το μεγάλο γεγονός θα κληθείτε από τους υπεύθυνους του χώρου που έχετε κλείσει να αποφασίσετε για λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα πού θα τοποθετηθεί το βάζο με τα λουλούδια σε κάθε τραπέζι αλλά και τι σχήμα θα έχουν οι πετσέτες δίπλα σε κάθε πιάτο. Φυσικά αυτό ισχύει και στην περίπτωση που έχετε προσλάβει διοργανωτή/τρια. Εκτός αν έχετε δώσει το ελεύθερο να τα διακοσμήσουν όπως θεωρούν εκείνοι καλύτερα με βάση την τελική απόφαση για το στυλ της δεξίωσης.

Fenix.gr - Δεξίωση Γάμου - Vintage Γάμος

Η διαρρύθμιση του χώρου γύρω από την πίστα

Το μελλόνυμφο ζευγάρι αποφασίζει πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος της δεξίωσης. Είτε είναι κάποια αίθουσα δεξιώσεων ή κάποιο κτήμα ή έστω ένας δικός χώρος. Κάποιες οικογένειες προτιμούν το γαμήλιο τραπέζι να βρίσκεται δίπλα στην πίστα χορού. Ενώ άλλες θέλουν να είναι στη μέση ώστε να είναι ορατό από όλους τους καλεσμένους. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσετε την οργάνωση των τραπεζιών και τις θέσεις των καλεσμένων. Δηλαδή που θα τοποθετηθούν τα τραπέζια και ποιος θα κάτσει δίπλα σε ποιον.

Fenix.gr - Δεξίωση Γάμου - Χορός

Πότε θα χαιρετήσετε τους καλεσμένους σας

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της δεξίωσης. Θέλετε να χαιρετήσετε τους καλεσμένους σας στην εκκλησία ή στην αίθουσα δεξιώσεων; Πριν το φαγητό ή μετά; Με βάση αυτό θα κληθείτε να καθορίσετε την ώρα της τελετής αλλά και της δεξίωσης καθώς και τη μουσική και την έναρξη του γλεντιού.

Fenix.gr - Δεξίωση Γάμου - Νυφικό χτένισμα

Το χτένισμα στην εκκλησία και τη δεξίωση γάμου

Ο καλλωπισμός της νύφης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στον τομέα της γυναικείας περιποίησης και φυσικά δεν εξαντλείται στο μακιγιάζ και το νυφικό. Το χτένισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φόρεμα όμως υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια για την οποία πρέπει να προνοήσετε. Θα παραμείνετε με το ίδιο χτένισμα στην τελετή και τη δεξίωση ή θα το αλλάξετε και θα το μετατρέψετε σε πιο casual και άνετο μετά στο γλέντι; Αν αποφασίσετε το δεύτερο θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τη hair stylist για την βοήθεια της στη δεξίωση του γάμου ώστε να περιποιηθεί εκ νέου τα μαλλιά σας. Βέβαια υπάρχει και η λύση κάποιας κόμμωσης που θα μπορείτε να την αλλάξετε μόνη σας με μία κίνηση.